mini FrankfurtKomunikacijos fakulteto mokslininkai doc. dr. Arūnas Gudinavičius ir doc. dr. Andrius Šuminas dalyvavo humanitarinių ir socialinių mokslų metodologijų mokymuose Makso Planko empirinių estetinių tyrimų institute Frankfurte prie Maino (Vokietija).

Intensyviuose trijų dienų mokymuose buvo nagrinėjami tyrimų dizaino, hipotezių tikrinimo, tyrimo validumo klausimai, gilinamasi į aprašomąją ir inferencinę statistiką, parametrinių hipotezių ryšius, statistinius įverčius, ir pan. Mokymų dalyviai susipažino ir išbandė šiuolaikinę humanitariniuose ir socialiniuose moksluose naudojamą mokslinių tyrimų įrangą ir naujausias technologijas:

  • didelės raiškos akių sekimo įrangą, kuri leidžia sekti respondentų akių judesius;
  • elektroencefalografijos (EEG) įrangą, kuri leidžia analizuoti respondentų smegenų aktyvumą skaitymo, klausymo ar kito elgesio metu;
  • odos elektrinį laidumą, žąsies odos efektą, širdies susitraukimų dažnį matuojančią įrangą, kuria galima stebėti respondentų reakciją į įvairius dirgiklius.

Institute įrengta moderni laboratorija („ArtLab“), sudaryta iš tyrimo salės (46 vietų puikios akustikos salė, kurioje galima stebėti respondentus žiūrinčius filmą, klausančius grojančių muzikantų ar pan. ir fiksuoti iš įvairių daviklių gaunamus parametrus, tokius kaip smegenų bangas, širdies ritmą, ir pan.), stebėjimo kambario (tyrimo vykdytojai monitoriuose gali stebėti ir fiksuoti įvairius parametrus) ir įrašų studijos (garso įrašams fiksuoti, montuoti ir analizuoti). Institutas atviras įvairioms tyrimų idėjoms naudojantis turima infrastruktūra.

Mokymai vyko Europos Sąjungos 7-osios bendrosios programos finansuojamos COST veikloje IS1404 Evolution of Reading in the Age of Digitisation (E-READ) kartu su Tarptautine empirinių medijų ir literatūros tyrimų asociacija (International Society for the Empirical Study of Literature and Media, IGEL).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos