Birželio 3-4 d. Vilniaus universitete (toliau – VU) vyks „Erasmus+“ KA2 projekto „TInGle“ (Through Intersectional and Gendered Lens to Equity in Academia) partnerių susitikimas, kurio metu dalyviai dalinsis patirtimi ir įžvalgomis apie projekto veiklų įgyvendinimą.

naujienai tingle vizitas

Šiame projekte dalyvauja VU Komunikacijos fakulteto mokslininkės prof. dr. Aurelija Novelskaitė, doc. dr. Lijana Stundžė, asist. dr. Reda Adomaitienė ir VU Šiaulių Akademijos vyr. m. d. dr. Virginija Šidlauskienė, bendradarbiaudamos su mokslininkais iš Ispanijos ir Italijos.

„TInGle“ projektu siekiama stiprinti dalyvaujančių mokslo ir studijų institucijų strateginę partnerystę, plėtoti tarpdisciplinines praktikas, gilinti žinias apie lyties, klasės, etninės priklausomybės ir rasės poveikį mokslui, studijų programoms bei numatyti priemones, skirtas kovai su diskriminacija ir nelygybe mokslo ir studijų institucijose.

Šio partnerių susitikimo metu bus aptariamos jau įgyvendintos projekto veiklos – studijų programų dalykų aprašų analizė lyties aspektu, lyčių lygybės planų įgyvendinimas, nevyriausybinių organizacijų atranka – ir diskutuojama dėl kitų projektinės veiklų vykdymo.

Plačiau apie projektą galite perskaityti čia: https://tingleacademia.org/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos