Balandžio-gegužės mėnesiais Komunikacijos fakultetas organizavo multimedijų konkursą „ANTSPAUDAS“. Šiuo konkursu buvo siekiama visiems smalsiems kūrėjams-vizionieriams suteikti unikalią galimybę publikuoti savo multimedijinius projektus, skatinti novatorišką, visuomenišką, kokybišką žurnalistinę veiklą ir puoselėti įvarius komunikacinius gebėjimus – kūrybiškumą, kritinį mąstymą, problemų analizavimą, medijų ir kalbos raštingumą.

naujienai antspaudo nugaletojai

Gegužės 7-ąją Komunikacijos fakulteto bendruomenė susirinko Maironio g. vidiniame kiemelyje, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti skirtame renginyje, kurio metu buvo paskelbti ir konkurso „ANTSPAUDAS“ nugalėtojai.

Dalyvių pateiktus multimedijinius projektus vertino specialiai šiam konkursui suburta ekspertinė vertinimo komisija, kurią sudarė:

  1. Komunikacijos fakulteto dėstytoja, Europos skaitmeninės komunikacijos apdovanojimų komisijos narė dr. Lina Jakučionienė;
  2. Komunikacijos fakulteto dėstytojas, LRT tarybos narys doc. dr. Deimantas Jastramskis;
  3. Komunikacijos fakulteto lektorė, LRT.lt portalo vyr. redaktoriaus pavaduotoja Aleksandra Ketlerienė;
  4. Dėstytoja ir kalbos redaktorė dr. Ona Petrėnienė.

Įvertinę visų dalyvių pateiktus multimedijinius projektus, komisijos nariai išrinko šias nugalėtojas trijose skirtingose kategorijose:

  1. Nominacija „Metų Korespondento ANTSPAUDAS“ už ypatingai paveikų multimedijinį projektą, atkreipiantį skvarbų žvilgsnį į aktualias temas Lietuvos/pasaulio visuomenėje, buvo skirta Godai Ponomariovaitei už darbą tema „Prekybos žmonėmis aukoms gelbstintys socialiniai darbuotojai: „Džiugina žmogaus stiprybė po sunkios patirties stotis ant kojų“. Komisijos nariai pabrėžė dalyvės išskirtinai kritišką žurnalistinį vertinimą, inicijuojamą diskusiją, kviečiančią pokyčiui, ir pasirinktą svarbią temą, kuria kalbėti dažnam yra neretai nejauku.
  2. Nominacija „Metų Vizionieriaus ANTSPAUDAS“ už kūrybiškiausią, meniškiausią ir inovatyviausią kūrybinę idėją ir pasakojimo būdą buvo skirta Andrėjai Stulginskienei už darbą tema „Virgučio laisvė“. Šis darbas išsiskyrė itin kūrybišku temos pristatymu, kitokia perspektyva į pažįstamą temą, puikiai valdomu žodžiu ir pademonstruotu gebėjimu kalbėti (rašyti) kitaip.
  3. Nominacija „Metų Metraštininko ANTSPAUDAS“ už išskirtinės kalbos, stiliaus ir rašto kultūros multimedijinį projektą buvo skirta Aistei Sofijai Keršytei už darbą tema „Apie juodkrantiškį Karolį, kuris skulptūras iškeitė į meškerę“. Komisija atkreipė dėmesį į itin kalbiškai tvarkingą, sklandų ir taisyklingą tekstą – puikiai puoselėjamą lietuvišką žodį,

Darkart dėkojame visiems dalyvavusiems ir sveikiname konkurso „ANTSPAUDAS“ nugalėtojas!

Maloniai kviečiame susipažinti su šiais nugalėtojų darbais:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos