IMG 4712Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto paroda “Gydant sielos žaizdas” atskleidžia skaudžias patirtis ir dilemas, su kuriomis susidūrė mergaitės, merginos ir jaunos moterys, siekusios išgyventi žiauriomis II pasaulinio karo ir Holokausto sąlygomis.

2022 m. vasario 24 d. Rusijai užpuolus Ukrainą, šimtai tūkstančių moterų vėl patiria tai, kas dešimtmečius buvo tyrinėjama kaip istoriniai įvykiai ir jų pasekmės. Ekspozicija padės suprasti sudėtingas moterų dilemas, patiriamas ir šiandien.

Ekspozicija veikia Vilniaus universiteto Komunimacijos fakultete (Saulėtekio al. 9), II aukšte šalia 217 a. Paroda veiks iki 2022 m. lapkričio 4 d.

Keliaujanti paroda sukurta įgyvendinant tarptautinį projektą „Identity on the Line“, sujungiantį 6 kultūros ir istorijos muziejus bei universitetą iš 7 Europos šalių. Projekto tikslas yra ištirti ilgalaikes skirtingų migracijos procesų (savanoriškų ir priverstinių), kurie vyko Europoje per pastaruosius 100 metų, pasekmes. Parodą finansuoja Kūrybiškos Europos programa „Kultūra“, Vilniaus universiteto dalyvavimą projekte remia Lietuvos kultūros taryba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos