mini MIR knygaKomunikacijos fakulteto mokslininkų parengtas šiuolaikinių medijų ir informacijos mokymų ciklas laimėjo pirmą vietą Lietuvos kultūros tarybos vasarą skelbtame projektų konkurse Medijų ir informacinio raštingumo skatinimo kategorijoje (projekto teikėjas VšĮ Akademinė leidyba, projekto vadovas doc. dr. A. Gudinavičius).

Mokymų projektą inspiravo KF mokslininkų dr. Vinco Grigo, doc. dr. Andriaus Šumino, doc. dr. Arūno Gudinavičiaus ir dr. Modesto Grigaliūno parašyta ir jau spalio mėnesį pasirodysianti knyga „Šiuolaikinės medijos ir informacija: požeminiai garažai Google karalystėje“. Nors mokomoji knyga pirmiausiai skirta VU KF Kultūros komunikacijos ir informacijos, Leidybos ir reklamos, Verslo informacijos vadybos bei Žurnalistikos bakalauro studijų programų studentams, nagrinėjantiems šiuolaikinių medijų naudojimo ir šiuolaikinių informacijos išteklių vartojimo klausimus, ji taip pat aktuali kaip parankinė priemonė bibliotekininkams bei mokytojams, užsiimančiais medijų ir informacinio raštingumo gebėjimų ugdymu, o galų gale knyga gali būti naudinga tiesiog tiems, kurie informaciją vertina taip pat rimtai, kaip maistą.

Knygą recenzavo ir rekomendacijas teikė prof. dr. (HP) Elena Macevičiūtė (Buroso universitetas, Švedija), prof. dr. Lauras Bielinis (Vytauto Didžiojo universitetas), prof. dr. Daiva Janavičienė (Klaipėdos universitetas), doc. dr. Regina Varnienė-Janssen (Vilniaus universitetas), dr. Daiva Siudikienė (Vilniaus universitetas), apsvarstė ir rekomendavo išleisti VU KF Taryba bei KF Informacijos paslaugų bakalauro jungtinis studijų programų komitetas (pirmininkė doc. dr. Erika Janiūnienė).

Projekto metu bus vykdomi mokymai skirtingose šalies bibliotekose. Mokymuose bus diskutuojama apie mokslo informacijos iešką ir tvarkymą, šiuolaikines medijas, kasdienio gyvenimo naujienų ir informacijos išteklius, skaitmenines knygas kaip naują informacijos sklaidos ir skaitymo formą, visuomenės įtikinėjimą, propagandą ir dezinformaciją. Bus siekiama pakelti kvalifikaciją maždaug 200 mokyklų bibliotekininkų, kurie savo ruožtu galės panaudoti naujai įgytus gebėjimus dirbdami su savo mokyklų bendruomenėmis. Konsultuojantis su Lietuvos mokyklų bibliotekų darbuotojų asociacija (LMBDA) ir Ugdymo plėtotės centru (UPC) projekto metu bus parengta ir išleista metodinė medžiaga bibliotekininkams ir UPC specialistams. Mokymai prasidės lapkričio antroje pusėje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos