Gegužės 16 d. Komunikacijos mokslų studijų programos magistrantė Kristina Pocytė-Medutė skaitys pranešimą „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ protestai ir akcijos 2021-2023 metais: vizualiniai tropai Lietuvos žiniasklaidoje“ Lietuvos mokslų tarybos rengiamoje konferencijoje „Naujoji mokslininkų karta: studentų mokslinė konferencija“.

naujienai meidutes konferencija

Moksliniame tyrime studentė analizavo pandemijos metu iškilusio naujo judėjimo „Lietuvos šeimų sąjūdis“ protestų ir akcijų, vykdytų 2021-2023 metais, vizualinę komunikaciją ir jos reprezentacijas populiariausiuose Lietuvos naujienų portaluose. Darbui vadovavo doc. dr. Renata Šukaitytė-Coenen.

„Pati tema yra ne tik įdomi, bet ir labai aktuali žvelgiant į geopolitinę situaciją ir dėl Lietuvoje šiemet vyksiančių net trejų rinkimų. Gilinimasis į populizmą per vizualinę „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ komunikaciją praturtino mano ir kaip studentės, ir kaip žurnalistės žinias. Demokratijos ir populizmo nagrinėjimas leidžia kritiškiau ir ekspertiškiau žvelgti į aktualius politinius procesus, – pabrėžia žurnalistė. – Džiaugiuosi, kad, paskatinta dėstytojos, sutikau priimti šį iššūkį ir nerti į mokslinių tyrimų praktiką. Neslėpsiu, iš pradžių tikrai buvo neramu, ar spėsiu, kilo klausimų, kaip ir nuo ko pradėti, tačiau dėstytoja padėjo nuosekliai susiplanuoti praktikos uždavinius ir, siekiant užsibrėžtų tikslų, visą laiką bendradarbiavome.”, – apie patirtį dalyvaujant moksliniame projekte pasakoja Kristina Pocytė-Medutė.

Konferencija vyks gegužės 16 d. 09:00 val. viešbutyje „Panorama“ (Seinų g. 4, Vilnius).

Su renginio programa galima susipažinti čia: https://lmt.lrv.lt/lt/renginiai/naujoji-mokslininku-karta-studentu-moksline-konferencija-2024/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos